De derde klassen TTO (tweetalig onderwijs) van het KWC hebben zoals de vorige jaren ook nu weer brieven geschreven Amnesty International.

joomplu:89  joomplu:92  joomplu:95  joomplu:93

Meer foto's in het fotoalbum

Vooraf kregen de leerlingen een gastles van de Amnesty scholengroep Nijmegen.
Brieven werden geschreven voor Liu Ping uit China, in totaal 7 en voor Yevgeny Vitishko uit Rusland, in totaal 51.

Foto; Amnesty.nlLiu Ping uit China wil meer zicht op het doen en laten van haar regering en zet zich in om een einde te maken aan de corruptie in haar land. Ze vroeg daartoe regeringsfunctionarissen hun vermogen bekend te maken. Kort daarna werd ze door leden van de veiligheidsdienst opgehaald. Op 19 juni 2014 werd Liu Ping tot zesenhalf jaar gevangenisstraf veroordeeld. Ze zou zich schuldig hebben gemaakt aan ‘ruzie zoeken en het uitlokken van onrust’ en ‘het bijeenroepen van een menigte om de openbare orde te verstoren’.

Amnesty beschouwt 
Liu Ping als gewetensgevangene en vraag om haar vrijlating.

Foto; Amnesty.nlYevgeny Vitishko uit Rusland werd op 3 februari 2014, een dag voordat de Olympische vlam in Sotsji arriveerde, gearresteerd. Hij zou bij een bushalte hebben gevloekt. Eerder, in juni 2012, was de milieuactivist veroordeeld tot drie jaar voorwaardelijke gevangenisstraf. Hij had een gat gemaakt in het hek om de bouwplaats van de woning van de gouverneur van Sotsji. Hij wilde bewijs verzamelen voor de kap van zeldzame bomen op het afgezette gebied. Ook bracht hij protest-graffiti aan op het hek. Vitishko moest zich aan strenge regels houden om te voorkomen dat hij voor drie jaar de cel in moest. Met zijn ‘vloek’ had hij die regels overtreden en moet hij alsnog zijn straf uitzitten.

Amnesty beschouwt Yevgeny Vitishko als 
gewetensgevangene.