De collecte van Amnesty International, die van 10 tot en met 16 maart 2019 plaatsvond in Culemborg, heeft 5615,58 euro opgebracht. 78 vrijwilligers collecteerden voor de mensenrechtenorganisatie.

P3182259wb

De opbrengst in heel Nederland is nog niet bekend. Kijk voor de tussenstand op www.amnesty.nl/collecte. De organisatie dankt alle vrijwilligers voor hun geweldige inzet.

Opbrengst van onschatbare waarde
Amnesty is een onafhankelijke organisatie en neemt voor haar onderzoek, lobby en actie geen geld aan van overheden of politieke groeperingen. Juist daarom is de opbrengst van de jaarlijkse collecte van onschatbare waarde.

Het belang van de collecte
Met het geld dat tijdens de collecte wordt opgehaald, kan Amnesty haar werk blijven doen. Bijvoorbeeld om mensen vrij te krijgen die gevangenzitten vanwege verzonnen aanklachten. Mensen als Jeremy Corre uit de Filipijnen. Hij zat zes jaar vast op de valse beschuldiging van drugsbezit. Tijdens zijn gevangenschap werd hij gemarteld. Amnesty voerde actie voor zijn vrijlating en tijdens Write for Rights 2014 werd er massaal voor hem geschreven. In maart 2018 kwam hij vrij.

Kijk voor meer informatie over het werk van Amnesty International op www.amnesty.nl.