€ 4873,74 euro opgehaald tijdens collecte voor Amnesty in Culemborg

De collecte van Amnesty International, die van 2 tot en met 8 februari 2014 werd gehouden heeft in de Culemborg € 4873,74 opgebracht. 74 vrijwilligers hebben gecollecteerd. Amnesty dankt alle vrijwilligers voor hun geweldige inzet.


Sorry, you have not enough rights to view this image.


Het was de twaalfde keer dat mensenrechtenorganisatie Amnesty International een landelijke collecte hield. Amnesty International is een onafhankelijke en onpartijdige organisatie. Voor onderzoeken en acties ontvangt de organisatie geen geld van overheden of van politieke groeperingen. Bijdragen van leden en giften, zoals tijdens de collecte zijn voor Amnesty dus van groot belang.


Sorry, you have not enough rights to view this image.


Het belang van de collecte
Met giften zoals tijdens de collecte, wordt het werk van Amnesty blijvend mogelijk gemaakt, zoals bijvoorbeeld voor Nasrin Sotoudeh.

Nasrin Sotoudeh (1963), winnares van de Sacharovprijs 2012, werd in 2010 veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf vanwege ‘propaganda tegen de staat’. Amnesty voerde actie voor haar en in 2013 kwam Nasrin Sotoudeh vrij. Zij bedankte Amnesty International en iedereen die zich heeft ingezet voor haar vrijlating: 'ik ben me bewust geweest van jullie inzet en ik wil jullie bedanken voor al het werk wat jullie hebben gedaan'.

Mocht u de collectant gemist hebben dan kunt u online doneren