Foto; ©Amnesty.nlDe Molukse voormalig gewetensgevangene Johan Teterissa is op 4 december 2019 onverwachts overleden. Nog geen jaar na zijn vervroegde vrijlating en terugkeer naar de Molukken.  

In december 2018 werd Teterissa - na ruim 10 jaar gevangenschap - vrijgelaten. Vier maanden daarvoor werd hij samen met 5 andere Molukse gewetens gevangenen overgeplaatst van het Javaanse gevangenis eiland Nusakambangan naar een gevangenis in Ambon stad. Daar kon hij na 10 jaar gevangenschap bezocht worden door zijn familie.

Teterissa werd in 2007 met 21 andere Molukse activisten gearresteerd voor het uitvoeren van een dans en het tonen van de Molukse onafhankelijkheidsvlag in bijzijn van de president van Indonesië op een familiedag in Ambon stad. Velen van de groep werden gemarteld bij arrestatie. Teterissa werd voor zijn aandeel in het vreedzame protest veroordeeld tot levenslang. In hoger beroep werd de straf omgezet tot 15 jaar cel. Amnesty heeft jarenlang voor Teterissa en andere Molukse gewetensgevangenen actie gevoerd.

Op 9, 10 en 13 december kon iedereen in Culemborg meedoen aan Amnesty’s jaarlijkse schrijfmarathon Write for Rights, om brieven en kaarten te schrijven.
U kon schrijven in de Bibliotheek op 10 december, in de Ontmoeting op 9 december en bij Lekkers aan de Lek op vrijdagavond 13 december

Dit jaar vroegen we tijdens Write for Rights speciale aandacht voor kinderen en  jongvolwassenen. Jongeren als Nasu of Sarah en Seán en anderen.

Ook werd nog geschreven op d
onderdag 19 december van 10.00 tot 12.00uur bij Buurtcentrum Bolderburen Prijsseweg 1b

Lees het verslag van de marathon hier.

Via deze link kunt u een artikel over de schrijfmarathon 'Write for Rights'  lezen

U kunt nog online schrijven