Meer dan 1000 reacties voor de 10 slachtoffers!!

 

Zo is kort gezegd het resultaat samen te vatten van de door Amnesty Culemborg gehouden schrijfmarathons. De schrijfmarathon op of rond 10 december, de internationale dag van de mensenrechten, is een landelijke activiteit.
 

De Culemborgse werkgroep van Amnesty deed dit jaar voor de derde keer mee. En dit jaar niet alleen in de Bibliotheek (het Weeshuis) maar op 4 plaatsen. Naast de bibliotheek schreven mensen in “de Ontmoeting” van BonVie en de leerlingen van de scholengemeenschappen  Koningin Wilhelmina College en Lek & Linge op hun school.

Er werd geschreven voor 10 slachtoffers waarover informatie werd gegeven. Per persoon was er een voorbeeldbrief die kon worden overgeschreven.

opening schrijfmarathon 2017Wethouder Joost Reus opende de schrijfmarathon in de bibliotheek (Weeshuis) op 8 december en ging in op de betekenis van het met de hand schrijven van een brief. Deze geschreven brief is voor veel slachtoffers het lichtpuntje in hun ellendige bestaan.
Het symbool van Amnesty – de kaars met het prikkeldraad – geeft dat goed weer.

Ondanks de vele regen en sneeuw hebben toch zo’n 250 mensen brieven geschreven. Het totaal is 653 brieven aan de betreffende overheden en zo’n 361 groetenkaarten aan de slachtoffers.

Op bepaalde momenten werd het schrijven onderbroken door het lezen van een gedicht of een muzikaal optreden.

Alle schrijvers en vrijwilligers onze hartelijke dank