Amnesty groep Culemborg

Op woensdag 24 april van 18.00 uur tot 20.00 uur is er weer een schrijfavond in de bilbliotheek van Culemborg. Voor pen en papier en voorbeeldbrieven wordt gezorgd. Kom je ook schrijven voor de mensenrechten?

We schrijven voor:

Schrijfactie China: waar is Gao Zhisheng?
De Chinese advocaat Gao Zhisheng wordt al bijna 7 jaar in het geheim vastgehouden. Hij werd opgepakt nadat hij zijn memoires publiceerde. Daarin schreef hij over zijn ervaringen als gevangene en onder surveillance in China. Zijn exacte locatie en huidige toestand blijven onduidelijk. Zonder toegang tot een advocaat, en gezien zijn eerdere behandeling in de gevangenis, loopt hij groot risico op marteling.

Schrijfactie: Mexico, bescherm journalist Alberto Amaro
De 35-jarige Mexicaanse journalist Alberto Amaro doet zijn werk met gevaar voor eigen leven. Hij is al meerdere keren aangevallen. In januari nog probeerde iemand opzettelijk op hem in te rijden. Amaro ontsnapte ternauwernood. Hij heeft recht op goede bescherming van de Mexicaanse overheid.

Schrijfactie: Thailand, laat Anchan Preelert vrij
De 68-jarige voormalig ambtenaar Anchan Preelert zou van haar pensioen moeten genieten. In plaats daarvan loopt ze het risico de rest van haar leven in de gevangenis door te brengen. Haar misdrijf? Ze deelde het politieke commentaar van iemand anders op YouTube en Facebook. Ze kreeg hiervoor een absurd hoge gevangenisstraf, die afloopt wanneer ze 107 zou zijn.